Blog

Heb jij al een favoriet voor onder de douche?

Een hype overgewaaid van de US, bier drinken tijdens het douchen!  Mij lijkt een ijskoude pils of een fruitig-bittere IPA wel geschikt, al moet ik nog wel wat wennen aan het idee... Hieronder alleszins 10 redenen om dit eens te proberen: 1. Het is super verfrissend!  Een hete douche en een koud bier! 2. Je maakt een normale activiteit ineens iets heel bijzonder 3. Het smaakt gewoon lekkerder, niemand weet waarom 4. Het maakt niet uit... Lees verder.

Cuchara & Loemelaer - Schitterende combinatie!

In 2009 opende Jan Tournier, na leergeld te hebben betaald in onder meer het Antwerpse Hilton-hotel, Het Gebaar, In De Wulf en De Jonkman, een eigen zaak in zijn thuisbasis. Inmiddels kreeg hij een ster en schopte hij het tot Njam!-chef. Tijd om de stand van zaken op te maken. Cuchara is gevestigd in de ouderlijke woning van de 34-jarige Lommelaar. De majestueuze herenwoning, die zijn grootouders lieten bouwen werd buitengewoon stijlvol heringericht. Op ons tafeltje ligt een zwarte... Lees verder.

Geproefd door Wim Swinnen: 10 kerstbieren

Belgische bierbrouwers houden al sinds jaar en dag een mooie traditie in ere: ze sparen hun beste hop en mout op voor het einde van het jaar om er een apart kerstbier van te... Lees verder.

Lekkerste Belgische trappist volgens Belgische-Bieren.be

De volgers van de Belgische Bieren facebookpagina hebben tijdens de maand november op hun lievelingstrappist kunnen stemmen.  Bijna 700 bierliefhebbers hebben gestemd en hieronder het resultaat. De blonde Westmalle Tripel staat bovenaan, gevolgd door de amberkleurige, meer complexe Orval waar een wilde gist aan wordt toegevoegd. Op 3 en 4 staan twee zware, donkere bieren, de Rochefort 10 en de Westvleteren 12. Voor ons verrassend dat de Westvleteren pas op plaats 4 komt, welliswaar vlak achter... Lees verder.

De Hoppeschuur - Waar bier meer is dan bier alleen

Na een succesrijk parcours via de trappistenbrouwerij van La Trappe en het internationale succes van de Urthel-bieren, openden Hildegard en Bas van Ostaden ruim twee jaar geleden De Hoppeschuur in Knesselare. Is dit het nieuwe mekka voor liefhebbers van biergastronomie? In een wedstrijd waarbij gezocht werd naar het meest dynamische... Lees verder.

Bier en wild: gevleugelde combinaties

Niets mis met kip of kalkoen, maar bejaagd gevogelte heeft toch nét wat meer finesse. Daar ga je dus ook geen alledaags bier bij serveren. We zochten en vonden veeleer complexe... Lees verder.

Bier en sigaren

Bier en sigaren "Als de rook om uw glas is verdwenen"... Lees verder.

Bier en wild: Mariage parfait

Hilaire Spreuwers heeft een broertje dood aan machtige wildgerechten met zware rode wijnen. “Waarom zou je niet gaan voor een lichte en verfrissende combinatie met een dito bier?” Zo gezegd, zo gedaan. Bij vier wildbereidingen van de eigenzinnige Limburgse chef zochten we telkens een bier dat er een harmonieuze relatie mee aanknoopte.... Lees verder.

Kaas en Bier - Peter Goossens en Michel Van Tricht op zoek naar droomhuwelijk

Rode wijn, zeker als die veel tannines bevat of op houten vaten is gerijpt, vloekt niet zelden met kaas. Terwijl je heel wat – vooral zachte en halfharde – kazen best degusteert... Lees verder.

Bier en groenten - Not strictly for veggies

Of we het ooit zullen meemaken dat geen mens nog vlees eet, is twijfelachtig. Maar veggie is wel dé culinaire trend van 2016. En waarom zou bier geen volmaakt huwelijk kunnen... Lees verder.

Pagina's

Subscribe to Blog