Blog

Duvel Tripel Hop 2016 vergeleken met 2015

De eerste Duvel Tripel hop dateert al van 2007, toen werden er 22.000 flessen van 75cl afgevuld.  Een "gewone" Duvel bevat 2 soorten hop: Saaz-Saaz en Styrian Golding, in deze eerste Tripel Hop werd er als derde hop gekozen voor Amarillo en voor een dry hopping met meer Styrian Golding.  Naar verluid heeft men destijds de mosterd gehaald bij de IPA Houblon Chouffe. Dry hopping is een techniek waar men extra hop toevoegt laat in het brouwproces waardoor de aroma's extra benadrukt worden. De... Lees verder.

De 10 grootste mythen over bier

Mythen of feiten, leugen of waarheid, vandaag niet getest door de "mythbusters", maar wel opgezocht door Belgische-Bieren.be. Mythe 1: Hoe kouder het bier, hoe lekkerder! In reclame zie je vaak ijskoude biertjes.  Visueel ziet dit er wel goed uit, maar is het dan ook lekkerder? De meeste bieren zijn het lekkerst tussen de 7 en de 10 graden, kouder dan 7 graden verliest het een stuk van zijn smaak.  Je smaakpapillen worden dan verdoofd.Pils smaakt het best rond de 7°, meer complexere, donkere,... Lees verder.

5 totaal verschillende donkere bieren

Deze keer bespreek ik 5 totaal verschillende donkere bieren, van het nieuwe bier Kompel Ondergronds tot de klassieker Rochefort 10.   Nu het begint te winteren past een donker bier bij de open haard natuurlijk des te meer! Double Bie (6,5%) Bierstijl: donker Recent heeft Brouwerij De Bie de etiketten van haar bieren laten her-ontwerpen.  Met frisse kleuren en illustraties in de stijl van Studio 100. Elke kartoon verwijst naar de naam van het bier, met aan de achterkant een... Lees verder.

Beste bier van de wereld

Nu 2015 op zijn einde loopt vinden wij van Belgische Bieren het de hoogste tijd om enkele bieren in de bloemetjes te zetten.   Op de World Beer Awards in september zijn volgende bieren gelauwerd door een internationale jury.  Bieren die willen meedoen moeten insturen voor begin juni, in juli worden de landelijke winnaars gekozen en in augustus vind de 3de ronde en de finale plaats. Elke beoordeling wordt blind gedaan en dit op basis van 4 rondes: Ronde 1 (... Lees verder.

Wat is trappist en welke trappistbieren zijn er?

Onze trappisten, onze trots! Elke Belg zou trots moeten zijn op zijn of haar erfgoed. Deze pagina eert onze Belgische trappist. We geven correcte informatie en willen ook heel wat onduidelijkheden en onwaarheden die de ronde doen over dit onderwerp de wereld uit helpen. Geen biersoort! Veel mensen denken dat een trappist een biersoort is.  Dit is niet het geval.  Een trappist mag het "Authentic Trappist Product" logo pas dragen als het voldoet aan volgende voorwaarden: Het moet door trappisten... Lees verder.

5 bieren om van te genieten

In deze blog bespreek ik 5 bieren uit 3 brouwerijen. De eerste 2 bieren komen van microbrouwerij de Keukenbrouwers.  De Keukenbrouwers brouwen in een bureelcontainer van 3 op 6 meter met aan de ene kant hun brouwinstallatie en aan de andere kant de opslagruimte met grondstoffen en afgewerkte producten. Ze blinken uit in de net iets meer gedurfde bieren, net wat meer hop, net wat bitterder met Amerikaanse invloeden maar toch op de Belgische manier. Hip Hop Double IPA (6%) Bierstijl: Double IPA... Lees verder.

De lekkerste Kerst- en winterbieren

Als de klok éénmaal verzet is, en het vroeg donker is, is de tijd van de donkere bieren, en meer specifiek de winterbieren aangebroken. Winterbier is een bovengistend, meestal een moutig bier met een relatief hoog alcoholgehalte. De meeste soorten zijn amber tot donker gekleurd, maar er zijn ook lichte varianten bekend. In veel van deze bieren worden kruiden toegevoegd, zoals bijv. piment, honing, kaneel, kruidnagel of zoethout.  Vele Belgische brouwerijen maken er al jaren een gewoonte van om... Lees verder.

Belgische Bieren beheersen Brussels Beer Challenge 2015 (BBC)

De 4de editie van de Brussels Beer Challenge 2015 heeft plaats gevonden van 5 november tot en met 8 november 2015 in Antwerpen.  Hier hebben 75 internationale bierkenners hun oordeel geveld over 1100 bieren uit heel de wereld. De doelstelling van de BBC zijn: Promotie van kwaliteitsbieren en het organiseren van een sportieve wedstrijd Consument een kwaliteitslabel aanbieden Producenten een promotie- en marketingtool aanbieden Internationalisering Opvallen op deze wedstrijd is de steeds grotere... Lees verder.

Deze bieren moet je proeven tijdens de Halloween periode!

Trick or beer Voor ons is Halloween en trick or treat iets dat we vooral kennen uit de Amerikaanse horrorfilms.  Toch zien we elk jaar een beetje meer van deze traditie de oceaan over komen naar onze lage landen. Terwijl aan de andere kant van de plas het in deze periode pompoenbieren schering en inslag zijn, is het hier eerder zoeken naar Halloween gerelateerde bieren, pompoenbieren heb ik hier zelfs niet gevonden. Hieronder de wat mij betreft ideale Belgische bieren om in deze periode te... Lees verder.

Bierkip op de barbecue

Beer Can Chicken: een absolute BBQ klassieker in de USA, bij ons vrijwel onbekend. Tijd om daar wat verandering in te brengen! Het idee is eenvoudig: we plaatsen een kip bovenop een geopend bierblik en grillen het daarna op de BBQ. Het resultaat is een zalig gemarineerde, sappige kip. That's right! In de poep. :-) Wat heb je nodig? 1 braadkip Olijfolie Kruiden: rozemarijn, tijm, peper, zout, paprikapoeder, muskaatnoot, oregano, pilli pilli 1 blik bier (33cl) - Niet gekoeld Bij... Lees verder.

Pagina's

Subscribe to Blog