Blog

Beer Can Chicken

Beer Can Chicken: een absolute BBQ klassieker in de USA, bij ons vrijwel onbekend. Tijd om daar wat verandering in te brengen! Het idee is eenvoudig: we plaatsen een kip bovenop een geopend bierblik en grillen het daarna op de BBQ. Het resultaat is een zalig gemarineerde, sappige kip. That's right! In de poep. :-) Wat heb je nodig? 1 braadkip Olijfolie Kruiden: rozemarijn, tijm, peper, zout, paprikapoeder, muskaatnoot, oregano, pilli pilli 1 blik bier (33cl) - Niet gekoeld Bij... Lees verder.

Fotoshoot!

We zijn weer onze Doe-Het-Zelf studio ingedoken voor een nieuwe lading bierfoto's. Bij ons geen glamoureuse babes, de echte sterren van de show zijn... bierflesjes. :) Hieronder een kleine impressie, wie raadt welk bier we hier op de gevoelige plaat aan het vastleggen waren?   Post by Belgische Bieren.

Duvel Distilled, aka Duvel Whisky

Voor de tweede keer ondertussen heeft brouwerij Duvel Moortgat Duvel Distilled voorgesteld: een gedistilleerde variant van onze bekende en door velen bejubelde Duvel. Net zoals de editie van 2009 is er een zeer beperkte oplage: slechts 5.000 stuks worden beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. De drank heeft zes jaar op eikenhouten vaten gerijpt. "We denken dat enkel de geoefende drinkers Duvel gaan herkennen. Duvel Distilled wordt gekarakteriseerd door een zachte, niet bittere... Lees verder.

Bapas - Belgische Biertapas

Met veel goesting keek ik uit naar "Into the molecules of Belgian Beer & Bapas". Tijdens deze avond leidde Karl Van Malderen ons in grote lijnen doorheen de Belgische biergeschiedenis, uiteraard vergezeld van enkel prachtige bieren met bijhorende tapas. Spijtig genoeg was ik die dag snipverkouden, maar toch bleef het een fantastische ervaring. :) Timmermans Geuze We startten met twee onversneden lambiek bieren, een oude en een jonge. Daarna konden we proeven van een nieuwe... Lees verder.

We proeven ons eerste bier

Eerst en vooral moest het bier gebotteld worden uiteraard. Zoals met veel dingen is dat de eerste keer echt leuk. :) En toegegeven, een volle bak bier wordt toch meteen een stuk mooier als je de kroonkurken er zelf opgezet hebt. We plaatsen het afvulpijpje rechtstreeks op het vat, maar dat blijkt niet erg handig te zijn omdat je het flesje nààr het vat moet brengen, in plaatsen van het afvulpijpje naar een flesje. Dat doen we dus anders volgende keer. We mengen wat suiker in het vat en gaan... Lees verder.

Brouwopleiding bij Brouwland

Naar aanleiding van de Brouwland Biercompetitie bood Brouwland een gratis training aan in hun Brouwland Academy. We dachten niet dat we op een tweetal uur nog echt veel gingen bijleren, maar zijn toch maar gegaan. Zo komen we er ook eens en konden we kennis maken met onze collega brouwteams. :) De leraar van dienst (naam ben ik niet te weten gekomen?) was een vriendelijke man die duidelijk kennis van zaken had. We konden eerst eens rondlopen in de winkel en daarna ging hij nog eens... Lees verder.

Brouwdag 2: het gaat vooruit!

Afgelopen zondag brouwden we voor de tweede keer. Deze keer zou het een pak vlotter moeten gaan dan vorige keer. Beter voorbereid en ik had ontzettend veel bijgelezen op het Hobbybrouw Forum, een echte aanrader! Nog voor Dieter er was begon ik met het schroten. Onze dochter Merel (15 maand) was gefascineerd door het molentje en mocht even helpen. :) De fun was er snel af voor haar, dus zelf maar even doordraaien.. :) Vandaag brouwen we een ietwat experimenteel bier (voor ons toch :)) op basis... Lees verder.

Brouwdag 1

10 februari: datum van afspraak voor ons eerste brouwsel. Letterlijk. We hebben allebei nog eens het boek Bier brouwen voor starters doorgenomen en we denken er klaar voor te zijn. In de loop van de week was onze starterskit toegekomen, netjes verpakt in twee grote dozen. Geen gepruts dachten we, meteen starten 'met goed materiaal'. :-) Het was even zoeken welke 'handleiding' we nu precies zouden volgen, want er zaten verschillende versies bij het geleverde pakket. Uiteindelijk leek de meest... Lees verder.

Laat het brouwen beginnen!

We waren het al enkele jaren van plan, maar de jaarlijkse Brouwcompetitie van Brouwland heeft ons eindelijk getriggerd om écht te starten met het brouwen van ons eigen bier. De laatste weken hebben we al flink wat bijgelezen. Veel van wat ik leerde tijdens de brouwcursus van Brouwerij Alvinne (in 2011.. :)) was ik namelijk opnieuw vergeten. De eerste weken/maanden lees je waarschijnlijk vooral wat je niet moet doen ;-), maar via deze weg hopen we toch jullie mee inzicht te geven in de wondere... Lees verder.
Subscribe to Blog