Sint-Sixtusabdij van Westvleteren

Website

In 1814 vestigde Jan-Baptist Victor zich in de bossen van Sint-Sixtus om er de rest van zijn leven als kluizenaar door te brengen.  Wanneer in de zomer van 1831 de prior van het pas gestichte klooster van de Catsberg zich met enkele monniken vestigt bij de kluizenaar wordt een nieuw cisterciënklooster geboren. 

De beging van deze stichting waren moeilijk, desalniettemin was er een gestage groei van de gemeenschap.  In de jaren 1858 - 1860 werden er broeders naar Canada gezonden om een kwijnend klooster in Tracadie nieuw leven in te blazen. Dit klooster staat nu bekend als Spencer in de VS (een van de nieuwe trappisten).

De monniken van Westvleteren brouwen sinds 1839 om in eigen behoeften te voorzien. Zonder commerciële doelstellingen en ter ondersteuning van mensen in nood. Personeelsleden en broeders werken samen in de productie onder leiding van Christophe Claeys (Hoofd brouwerij en productieverantwoordelijke) en broeder Joris (kwaliteitsverantwoordelijke).

Vijf natuurlijke grondstoffen worden gebruikt om drie trappistbieren te brouwen: blond, 8 en 12. Die hebben elk hun eigen kleur, smaak en aroma en creëren van daaruit hun eigen gastronomische wereld. Alle bieren zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Dit alles komt hun smaak en hun aroma ten goede.

De Trappist Westvleteren wordt binnen de Abdij gebrouwen en gebotteld en enkel ter plaatse te koop aangeboden. Houten kratten van 24 flesjes in de Abdij zelf en een kleine verpakking van 6 flesjes in het ontmoetingscentrum “In de Vrede”.

Adres

Donkerstraat 12
8640  Westvleteren
België

Waardering

Gemiddeld: 7.3 (4 votes)

Suggesties

Reacties

Door anoniem op

Ik vraag me af of Belgacom geen telefooncentrale kan sponsoren aan de Paters van Westvleteren, ze hebben het echt nodig! :-)

Door anoniem op

pffff ik heb al ik weet niet hoe vaak gebeld daar is geen doorkomen aan ...
en echt dagen aan een stuk op de tijden die op de site staan .

Door IKK ZELF op

geduld is een mooie deugd. ben dit jaar twee maal binnen geraakt. blijven proberen hoor dan lukt het vast wel eens!! ;-)

Door Louise Moreau op

Weten jullie dat er bakken bier staan in de bierwinkel 't Koelschip in Oostende Van Iseghemlaan 101 en dat de flesjes er aan schandelijke hoge prijs van 9.10 euro verkocht worden. En wij maar dagen proberen om binnen te geraken en beloven dat het bier niet verder verkocht mag worden. We blijven het proberen maar dit moest ik toch even kwijt.
Het bellen zelf,heb al meedere keren betaald voor de verbinding,maar het hielp nog niet,verbinding word na een tijd steeds verbroken.
Toch nog een prettige dag gewenst
Louise

Door Gust op

Wat is het probleem? Een half uurtje telefoneren en ik kon 2 bakken WV 12 bestellen.
Ofwel had ik geluk, ofwel is de hype aan het overwaaien.

Door degroote op

niet te doen ,waarom niet via mail bestellingen laten doen ???,,

Door Dave op

Volgens mij

Door Dave op

* Volgens mij is de hype aan het overwaaien, ofwel ligt het aan de 10-tallen illegale websites die het bier aanbieden ... www.westvleterenworld.com de shop, de vrede , trappistbier.com enz enz enz

Reacties

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.