In 1814 vestigde Jan-Baptist Victor zich in de bossen van Sint-Sixtus om er de rest van zijn leven als kluizenaar door te brengen.  Wanneer in de zomer van 1831 de prior van het pas gestichte klooster van de Catsberg zich met enkele monniken vestigt bij de kluizenaar wordt een nieuw cisterciënklooster geboren. , De beging van deze stichting waren moeilijk, desalniettemin was er een gestage groei van de gemeenschap.  In de jaren 1858 – 1860 werden er broeders naar Canada gezonden om een kwijnend klooster in Tracadie nieuw leven in te blazen. Dit klooster staat nu bekend als Spencer in de VS (een van de nieuwe trappisten)., De monniken van Westvleteren brouwen sinds 1839 om in eigen behoeften te voorzien. Zonder commerciële doelstellingen en ter ondersteuning van mensen in nood. Personeelsleden en broeders werken samen in de productie onder leiding van Christophe Claeys (Hoofd brouwerij en productieverantwoordelijke) en broeder Joris (kwaliteitsverantwoordelijke)., Vijf natuurlijke grondstoffen worden gebruikt om drie trappistbieren te brouwen: blond, 8 en 12. Die hebben elk hun eigen kleur, smaak en aroma en creëren van daaruit hun eigen gastronomische wereld. Alle bieren zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Dit alles komt hun smaak en hun aroma ten goede., De Trappist Westvleteren wordt binnen de Abdij gebrouwen en gebotteld en enkel ter plaatse te koop aangeboden. Houten kratten van 24 flesjes in de Abdij zelf en een kleine verpakking van 6 flesjes in het ontmoetingscentrum “In de Vrede”.

Website brouwerij: Sint-Sixtusabdij van Westvleteren

Biermerken:

Adres: Donkerstraat 12, 8640

Bieren van Sint-Sixtusabdij van Westvleteren