In 2004 richtten Glenn Castelein en Davy Spiessens in een vzw op.  Als naam kozen zijn Alvinne, dit verwijst naar de Middelnederlandse literatuur, de Ierse elfensprookjes en Grimms mythologie. Men kende er de alven en de alvinnen, beeldschone gevleugelde vrouwen, maar evenzeer gevallen engelen die de mens ten val wilden brengen. De alvinnen hadden de mythische kracht om de harten van mannen en vrouwen op hol te doen slaang.

In de beginjaren was Alvinne een picobrouwerij gevestigd in Ingelmunster. In een picobrouwerij wordt er slechts in kleine hoeveelheden, ongeveer 4 hl per keer, gebrouwen werd. De bieren werden dan ook enkel te koop aangeboden in enkele gespecialiseerde biercafés op in de brouwerij zelf.

De brouwerij is tot 2007 gevestigd in Ingelmunster om daarna te verhuizen naar Jeugel.

In 2010 werd een nieuwe 20hl installatie aangekocht en was er niet langer sprake van een picobrouwerij. 2010 is ook het jaar waarin Marc De Keukeleire zich bij de andere 2 voegde als derde vennoot. Marc kwam niet alleen, hij bracht zijn zelf gekweekte Morpheusgist mee, sindsdien worden alle Alvinnebieren met deze gist gebrouwen.

De nieuwe installatie werd geïnstalleerd in een oud industrieel pand aan de oever van het kanaal Kortrijk – Bossuit, ter hoogte van Moen. De productie hier ging in juli 2011 van start en op 17 oktober vond de officiële opening plaats.

Alvinne is gespecialiseerd in craft beer, de bieren zijn te krijgen in meer dan 30 landen in Europa, Amerika, Australië en Azië.

Website brouwerij: Alvinne
Vragen voor brouwerij: picobrewery@gmail.com

Biermerken:

Adres: Vaartstraat 4 8552 Zwevegem, België