Belgische bieren tracht op een overzichtelijke manier inzicht te verschaffen in de rijke, Belgische biercultuur. Ons doel is een zo up-to-date mogelijk database te verschaffen van Belgische bieren, brouwerijen en bierfirma’s.

Daarnaast maken we een maandelijkse Belgische bieren nieuwsbrief en posten we regelmatig nieuwe artikelen en blogs over alles wat met (Belgisch) bier te maken heeft.

Wie zijn wij?

Belgische Bieren wordt in de lucht gehouden door vier schoonbroers die naast deze community ook een lokaal biermerk in de markt hebben gezet (Peltr) via bierfirma Waggewild vof. én op dit moment bezig zijn met het bouwen en vergunnen van een eigen microbrouwerij.

Even voorstellen:

Yves Duijsters

Cijfers. Komma’s en punten. Tot op de letter nauwkeurig. Oftewel: Yves! Hij zorgt ervoor dat alles waar geld of de wet mee gemoeid is in goede banen wordt geleid.

Daarnaast houdt Yves van de wat stevigere en donkere bieren. Zo is hij altijd te vinden voor een blauwe Chimay! Samen met Mark volgt Yves de cursus zythologie aan het Syntra in Genk.

Rik Boons

We kunnen nog zo’n lekker bier maken, het zal toch echt allemaal op tijd bij de verdelers moeten geraken. Deze verantwoordelijkheid plus de technische vraagstukken liggen op Rik zijn bordje. Als ex-prins Carnaval weet hij uiteraard ook hoe goed bier moet smaken!

Naast zijn bier- en carnavalshobby is Rik ook dagelijks bezig met het kweken van prachtige vogels.

Mark Aerts

Een verkoper met ondernemersmentaliteit. Zo omschrijven we Mark het beste. Oudste van de vier, iets wat hij vaak van vooral de jongste van de vier moet horen (die tevens verantwoordelijk is voor de marketing, vandaar dat deze tekst blijft staan).

Mark volgt samen met Yves de cursus zythologie en schrijft daarnaast regelmatig blogposts en artikelen voor Belgische bieren. Daarnaast is hij veel op Untappd te vinden ;-).

Karel Geenen

Met zijn kennis en ervaring op het gebied van (online) marketing draagt Karel vooral op dat vlak zijn steentje bij aan Waggewild. Marketingplannen bedenken, brainstormen en contacten onderhouden met media behoort onder andere tot zijn takenpakket.

Daarnaast is Karel verantwoordelijk voor de technische constructie van de microbrouwerij.

Onze geschiedenis

Zoals vermeld zijn wij vier schoonbroers. Mark is de enige jongen in een gezin van vier. De andere drie zijn dus allen getrouwd met de zussen van Mark. Minstens één keer per week (zondag) komen we met zijn allen bij elkaar en het is door deze band dat we in de bierhobby gerold zijn.

In 2013 zijn we met zijn vieren gestart met het oprichten van Waggewild vof. en het in de markt zetten van het lokale bier Peltr (vernoemd naar Neerpelt en Overpelt). Dit avontuur is mede mogelijk gemaakt door de pater familias “Bompa” (Mark’s vader en schoonvader van de andere drie).

Sinds de zomer van 2015 hebben we Belgische bieren (opgericht in 2004) overgenomen en hebben we er onze missie van gemaakt om de grootste biercommunity van België neer te zetten!

Site van het jaar

Elk jaar organiseert Clickx haar Site van het Jaar verkiezing, naar eigen zeggen de grootste internetverkiezing van het jaar. In 2007 gingen we binnen de categorie “Eten & Drinken” met de hoofdprijs naar huis, in 2008 en 2009 moesten we de collega’s van Recepten.be en Resto.be laten voorgaan en eindigden we op een eervolle derde plaats.